Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Kamercommissie Defensie wil vandaag uitleg van Reynders

De Kamercommissie Landsverdediging komt donderdagnamiddag om 16.30 uur nog bijeen om minister van Defensie Didier Reynders (MR) te horen over een aantal actuele thema’s. De commissie wou de minister woensdag al ondervragen, maar agendaproblemen verhinderden dat. Omdat het parlement eind deze week op zomerreces gaat, drongen de commissieleden erop aan om de minister deze week nog te horen.

N-VA wil van Reynders weten of ons land een vraag gekregen heeft van de Verenigde Staten om grondtroepen te sturen naar het noordoosten van Syrië. De Amerikanen willen hun troepen daar weghalen, maar daarvoor zouden Europese legers de zaak moeten overnemen. Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland kregen al een verzoek. Berlijn weigert, Londen en Parijs stemden ermee in om soldaten te sturen.

Groen wil dan weer een debat over de aanwezigheid van kernwapens op de basis Kleine Brogel. Die aanwezigheid stond zwart op wit in een draftversie van een rapport van het NAVO-parlement, zo lekte deze week uit. (mvdr)

Het beste van Enkel voor abonnees