Bewoners fietsen eerste Pyreneeënrit uit de Tour... op de hometrainer

FOTO. Woonzorgcentrum Sint-Pieter met sterk team naar Col de Peyresourde

Met de koers op de achtergrond fietsten de bewoners van wzc Sint-Pieter gisteren hun jaarlijkse bergrit in de Tour. Van Tolouse naar Bagnères-de-Bigorre ging het. Over 209,5 km en dat was ook de afstand die op vijf hometrainers en twee zitfietsen werd afgetrapt. En ze hadden er zin in: Lydie (82), Hélene (79), Gaston (82), Mariëtte (83) en Rita (66) was het eerste vijftal dat in de namiddag kilometers vrat. Samen waren ze goed voor 392 jaar. "Een kwartiertje fietsen per shift is het maximum, want sommigen zouden heel de dag blijven zitten", klonk het bij animator en ploegleider Katrien. Die gaf met haar petje van onze krant op kop alvast het goede voorbeeld.

Toen de renners aan de eerste serieuze col - de Peyresourde - waren, hadden de wzc-renners er al meer dan 100 kilometer opzitten. Marcella, een van de toprensters van de voorbije jaren, zat op vinkenslag om over te nemen, want ze stond al aan de leiding met liefst 18 km. Ambitie had ze genoeg om weer de kilometervreter te worden, want het was ook haar verjaardag. Goed voor een dubbele Tourmedaille dus!

In totaal hadden al 35 verschillende residenten meegetrapt. Bevoorrrading was er natuurlijk ook, met natuurlijke middelen: er was chocomelk, druivensap en appelsap. Allemaal toegelaten middelen om er een supersportieve Tour de France-dag van te maken in wzc Sint- Pieter. Volgende week 23 juli wordt er niet gefietst, maar wel gevierd. Dan zijn het Gentse Feesten in de Bosdreef. Met gestreken mastellen, samenzang van Gentse liedjes en de verloting van Gentse stroppen onder de bewoners.. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio