Ontsnapte gedetineerde uit gevangenis van Ruiselede opgepakt

Ontsnapte gedetineerde uit gevangenis van Ruiselede opgepakt

Foto: BELGA

Zingem / Ruiselede / Kruishoutem -

In de gevangenis van Ruiselede is donderdagmiddag opnieuw een gedetineerde ontsnapt. Hij is daarmee de vierde gedetineerde die in nog geen twee weken uit die gevangenis is ontsnapt. Later op de avond kon de man gevat worden. Hij wordt momenteel vastgehouden in een politiecel.

“Ik kan de ontsnapping bevestigen”, zegt Kathleen Van De Vijver, woordvoerster van het Gevangeniswezen. “Het gaat om een 49-jarige man. We vermoeden dat het om een emotionele en impulsieve beslissing van de betrokkene gaat.”

LEES OOK. Bijna vrij, maar toch konden ze niet wachten: drie gedetineerden in amper week tijd ontsnapt uit gevangenis

De gevangenis van Ruiselede is een open instelling, waar gedetineerden overdag kunnen werken op een weide. De gedetineerde in kwestie zou donderdagmiddag tijdens het werken gaan lopen zijn.

Vorige week dinsdag ontsnapte een andere gedetineerde uit het douchecomplex. Ook hij is nog steeds voortvluchtig. Enkele dagen eerder gebruikten twee andere gedetineerden geweld toen ze ’s avonds een deur forceerden met een brandblusapparaat en de gevangenis uitvluchtten. Het duo werd enkele dagen later in een tentje in een park in Rotterdam aangetroffen en gearresteerd. Het Gevangeniswezen verdedigt het principe van een open instelling in Ruiselede voor gedetineerden die dicht bij hun re-integratie in de maatschappij staan. “Al jaren hanteren we dezelfde selectiecriteria met betrekking tot de populatie in Ruiselede”, zegt Van De Vijver. “We moeten momenteel vaststellen dat het mogelijk om zeer impulsieve beslissingen van individuen gaat.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees