CSI-jumping Aken: Zweden wint Nations Cup, België wordt uitgesloten

CSI-jumping Aken: Zweden wint Nations Cup, België wordt uitgesloten

Niels Bruynseels. Foto: EPA-EFE

Zweden heeft in Aken de Nations Cup gewonnen voor thuisland Duitsland, dat met 5 strafpunten net één strafpunt meer op het conto kreeg. België werd uitgesloten omdat Niels Bruynseels forfait moest geven in de tweede ronde en Gudrun Patteet werd uit de uitslag geschrapt omdat er na haar tweede ronde bloedsporen werden aangetroffen op haar paard.

Het strafpunt dat de Duitser Daniel Deusser, die uitkomt voor de Belgische stal Stephex Stables, in de eerste ronde opliep met Calisto Blue omdat ze net te laat door de finish reden, kostte Duitsland uiteindelijk de zege. Na de eerste ronde stonden immers vijf landen ex aequo aan de leiding: België, Ierland, Nederland, Frankrijk en Zweden. Maar tijdens ronde 2 slaagden enkel de Zweden erin om die foutenlast van vier strafpunten vast te houden. Op die manier pakten ze de eindoverwinning.

De tweede ronde werd voor ons land een ramp. Eerst werd Niels Bruynseels gedwongen forfait te geven omdat zijn 15-jarige hengst, Utamaro d’Ecaussinnes van het Belgische stamboek SBS, symptomen van een kwetsuur aangaf. Nochtans hadden zij een foutloze eerste ronde op de tabellen gezet. Vervolgens werd Gudrun Patteet uit de uitslag geschrapt omdat Sea Coast Valdelamadre Clooney bloedsporen op het lichaam had na een tweede ronde van 8 strafpunten, evenveel als in Ronde 1. Om in aanmerking te komen voor de einduitslag moeten mistens drie van de vier combinaties de wedstrijd beëindigen.

Uitslag:

5* Nations Cup 1m60: 1. Zweden 4 strafpunten 2. Duitsland 5 3. Frankrijk 8 4. Ierland 12 5. Verenigde Staten 23 - België Uitgesloten

Niels Bruynseels/Utamaro d’Ecaussinnes 0/Forfait

Gudrun Patteet/Sea Coast Valdelamadre Clooney 8/Uitgesloten

Jérôme Guery/Quel Homme de Hus 4/1

Gregory Wathelet/Iron Man vd Padenborre 0/5

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.