Melbourne tot 2025 op de F1-kalender

De start van de GP van Australië 2019 Foto: Mercedes F1 team

Melbourne heeft haar contract voor het organiseren van een F1-race verlengd tot en met 2025. Eerder raakte al bekend dat Melbourne ook volgend jaar de openingsrace van het F1-seizoen 2020 zal organiseren.

Sinds 1985 staat Australië op de F1-kalender. Eerst werd de race in Adelaide georganiseerd om vervolgens in 1996 te verhuizen naar het Albert Park van Melbourne. 

De voorbije jaren was Albert Park, op een zeldzame uitzondering na, de locatie waarop de Formule 1 haar F1-seizoen op gang trok. Melbourne wou niet graag haar positie als openingsrace afstaan en dat is begrijpelijk aangezien de eerste race van een nieuwe F1-seizoen steeds enorm veel aandacht krijgt.

De organisatoren van de Australische GP hadden reeds een contract tot en met 2023 en dat werd nu met twee jaar verlengd tot en met 2025. Ook volgend jaar zal Melbourne de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen mogen organiseren, over de jaren nadien is voorlopig niets bekend.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.