Apple lanceert nieuwe update waardoor je batterij veel langer zal meegaan

Apple lanceert nieuwe update waardoor je batterij veel langer zal meegaan

Foto: AP

Apple brengt komende herfst een nieuwe update uit die vooral voor de levensduur van de iPhone een erg goede zaak belooft te zijn.

Een klacht over de iPhone die vaak opduikt, is dat heel wat gebruikers niet tevreden zijn over de batterij. Ten eerste gaat ze in hun ogen niet lang genoeg mee voor ze plat is. Maar ten tweede voelen velen na enkele maanden al dat de batterij gevoelig minder lang meegaat dan wanneer het toestel net in hun bezit was.

De oorzaak daarvan is dat gebruikers de neiging hebben om hun batterij telkens ‘s nachts op te laden. Dat is niet goed, hebben experts al herhaaldelijk gezegd: beter is je batterij af en toe overdag op te laden en niet tot aan 100 procent. Dan kan het toestel “overladen”.

LEES OOK. Met deze tips gaat de batterij van je smartphone langer mee en dit kan je doen als ze bijna leeg is

De nieuwste versie van het besturingssysteem iOS 13, dat in de herfst uitkomt, heeft een nieuwe functie die volgens Apple een bijzonder goede impact zal hebben op de levensduur van de batterij. “Geoptimaliseerd opladen” zorgt ervoor dat je telefoon bij 80 procent stopt met opladen, zodat overladen niet mogelijk is. Via auto-leren - het toestel dat slimmer wordt door je dagelijkse handelingen - zal je iPhone leren wanneer je de telefoon gebruikt, hoe vaak die opgeladen wordt en tot hoeveel procent het nodig is om hem telkens op te laden.

“Door niet altijd tot 100 procent op te laden, zal de batterij gevoelig langer meegaat”, aldus Apple.

Corrigeer

Meest recent - Online Leven