Patrick Lefevere legt schuld voor val Wout van Aert bij Tourorganisatie: “Dit mocht echt nooit gebeurd zijn”

Patrick Lefevere legt schuld voor val Wout van Aert bij Tourorganisatie: “Dit mocht echt nooit gebeurd zijn”

Foto: Photo News

Midden het succes van Deceuninck-Quick Step – een derde ritzege, geel voor Alaphilippe en wit voor Mas – was Patrick Lefevere niet blind voor wat Wout van Aert was overkomen.

 

Klik hier voor onze digitale Tourgids

“Dit mocht echt nooit gebeurd zijn. Van Aert valt door het spandoek en niet door de nadar. Een smerige valpartij. Ik hoop dat de Tour de France ook eens haar verantwoordelijkheid neemt. Het kan niet dat dat spandoek goed bevestigd was. Het zou niet mogen dat een renner daaraan hapert. Als je tegen een nadar rijdt, oké, dan is het de fout van de coureur. Maar dat doek kwam mee, hè. Ik weet niet of het met zijn remmen of met zijn pedalen is gebeurd, maar dat is niet oké. Misschien moet de organisatie het spandoekenbeleid herzien en ze niet hangen op zo’n gevaarlijke plaats, net waar de weg versmalt.”

 

LEES OOK. “Wout was in paniek, een vreselijke wonde. Ik heb er spandoeken over getrokken zodat hij er niet meer naar hoefde te kijken” (+)

bekijk ook

 Ine Beyen rijdt tijdens de Tour mee op een reclamekaravaan: "Pure therapie"

 
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.