Belgian Cats zijn reekshoofd bij loting EK 2021

Belgian Cats zijn reekshoofd bij loting EK 2021

Foto: BELGA

De Belgian Cats zijn één van de negen reekshoofden voor de loting van de kwalificaties voor het EK van 2021 in Frankrijk en Spanje (17-27 juni 2021). Dat maakte FIBA Europe bekend. De loting vindt maandagmiddag (om 12u15) plaats in München. De Belgian Cats beëindigden het EK in Belgrado begin juli als vijfde en veroverden brons op het EK van 2017.

Aan de kwalificaties, die in november starten, nemen 33 landen deel. Spanje en Frankrijk zijn als gastlanden rechtstreeks gekwalificeerd. De Belgische vrouwen zullen in één van de negen groepen (zes poules van vier en drie poules van drie) terechtkomen. De negen groepswinnaars plaatsen zich samen met de vijf beste tweedes voor de eindronde van zestien. De groepsfase van het EK zal in 2021 in Lyon en Valencia plaatsvinden. Parijs (Bercy) organiseert de halve finales en finale.

De kwalificaties werden verdeeld in drie windows: van 10-18 november, van 8-16 november 2020 en van 31 januari-8 februari 2021. In februari 2020 (2 tot 9 februari) nemen de Belgian Cats tevens deel aan één van de vier preolympische tornooien (van telkens vier ploegen). De loting daarvoor is voorzien voor eind 2019. Antwerpen (Sportpaleis Groep) is kandidaat om een preolympisch tornooi te organiseren. In 2020 is het honderd jaar geleden dat de Olympische Spelen in België en in Antwerpen plaatsvonden.

Potindeling:

Pot 1: Servië, Groot-Brittannië, BELGIË, Zweden, Hongarije, Rusland, Italië, Slovenië, Letland

Pot 2: Montenegro, Wit-Rusland, Turkije, Tsjechië, Oekraïne, Griekenland, Bosnië, Slovakije, Kroatië

Pot 3: Litouwen, Polen, Israël, Roemenië, Duitsland, Nederland, Portugal, IJsland, Zwitserland

Pot 4: Estland, Bulgarije, Finland, Macedonië, Albanië, Denemarken

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.