Nogal wat voorstellingen al helemaal uitverkocht

Circus Mefisto: onbekend maar toch bemind

© FVV

© FVV

© FVV

© FVV

© FVV

© FVV

© FVV

© FVV

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Wie de moed heeft om niet te kiezen voor de voorspelbare succesnummers en grote publiekslokkers, maar een kleiner onbekend spektakel wil leren kennen, moet best niet te lang wachten om tickets proberen te bemachtigen voor Circus Mefisto in een spiegeltent in de Burgstraat. Nogal wat van de voorstellingen zijn uitverkocht of staan dicht bij uitverkoop. Wij hadden het geluk ons zaterdagavond vanop de laatste rij in de sfeervolle spiegeltent best te amuseren.

Rudy Tollenaere

Een mix van muzikanten, illusionisten-goochelaars, een zangeres-actrice, poppenspelers: dat is Cricus Mefisto, niet toevallig ook de recent uitgebrachte plaat van Djurdjevak. Vooraf wordt het publiek gewaarschuwd voor levensbedreigende olifanten, een gevaarlijke hond en witte en zwarte konijnen. Maar meteen blijkt dat een en ander fake is, maar er wel een echte smurf verschijnt. En een meisje met lang blond haar en een baard, en eentje met plankenkoorts, en een man zonder hoofd die mag neergeschoten worden. Maar niet alles is fake: de illusionist is echt wel een vakman (die na de show in een aanpalend zaaltje overigens een aparte show opvoert). Ook de rest van de spelers zijn vaklui, die in deze show zichzelf relativeren. Je kijkt niet naar acteurs die de draak steken met illusionisten, je kijkt naar verdomd goede illusionisten en poppenspelers die doen alsof ze zichzelf niet zo belangrijk vinden. Eén van de mooiste momenten in de show is Het meisje met de losse ledematen dat er wonderwel in slaagt aan koorddansen te doen.

Tickets voor Circus Mefisto via de site van MiraMiro.

Janis Van Heesvelde, de illusionist die acteert in Circus Mefisto, brengt van 20 tot 27 juli in een aanpalend zaaltje van Circus Mefisto de show Manoeuvre N° 52. Die 52 verwijst uiteraard naar het aantal kaarten in een kaartspel. Het publiek kan er in een kleine ruimte van heel dichtbij zien wat Van Heesvelde met speelkaarten zoal uitvoert. Tickets kosten 10 euro. Reserveren kan via www.houseofmysteries.be

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs