REACTIES. Simon Yates bedankt Simon Geschke: “Hij heeft veel werk verricht voorin”

REACTIES. Simon Yates bedankt Simon Geschke: “Hij heeft veel werk verricht voorin”

Simon Yates zegevierde op de Prat d’Albis Foto: BELGA

Met een solo kwam Simon Yates over de streep op de Prat d’Albis. Na een keurige solo wist hij Simon Geschke van zich af te schudden en zo zijn tweede etappezege binnen te halen.

Klik hier voor onze digitale Tourgids.

Simon Yates: “We zien wel of er een derde etappezege komt”

Etappewinnaar Simon Yates kwam uitgeput de streep over na zijn indrukwekkende solo. “Het was een zware dag, vanaf het begin al”, blikte hij terug op de etappe waar pas laat de ontsnapping plaatsvond. “We kwamen maar niet weg. Ik ben blij dat het uiteindelijk alsnog gelukt is en dat ik de etappe heb kunnen winnen.”

“Vandaag zou ik een kans krijgen”, doelde Simon Yates op broer Adam die gisteren niet mee kon op de Tourmalet. “Adam was niet best gisteren, maar dat is niet iets om je al te grote zorgen om te maken. Hij gaat zich nog laten zien.”

REACTIES. Simon Yates bedankt Simon Geschke: “Hij heeft veel werk verricht voorin”
Simon Yates Foto: Photo News

De etappe ging voor Yates volledig volgens plan. “Ik had Simon Geschke bij me in de aanval, hij heeft uitstekend werk gedaan voorin. Hij vergrootte het gat met de achtervolgers, waarna ik vervolgens afscheid van nam op de steile kilometers.”

Of er nog etappezeges volgen voor de Brit? “We zien wel, nu ben ik vooral heel erg moe. Vandaag heeft heel veel kracht gekost. Er komen nog kansen aan, we zien wat de toekomst brengt.”

Kruijswijk: “Er was geen houwen aan Pinot vandaag”

“Ik heb me vastgebeten in het wiel van Thomas”, vertelde Steven Kruijswijk. “Ik kon niet mee met Pinot, het ging mij wat te snel. Toen moest ik herpakken en raapten we Alaphilippe nog op. Daarna ging mijn kop omlaag, deden we volle bak schouders eronder en hebben we gereden voor wat we waard zijn.”

REACTIES. Simon Yates bedankt Simon Geschke: “Hij heeft veel werk verricht voorin”
Steven Kruijswijk kijkt om naar Geraint Thomas en Alejandro Valverde. Foto: Photo News

“Het is wat het is”, vervolgt Kruijswijk. “Er was geen houwen aan Pinot vandaag. Bernal zag er ook goed uit. We hebben gedaan wat we moesten doen. Het was zwaar, maar op zo’n klim weet je dat het man tegen man is. Je weet dat je hard moet werken en tot het uiterste moet gaan. Of ik blij ben met de derde plek? Eerst goed rusten.”

Tom Steels (ploegleider Deceuninck-Quick Step): “Alaphilippe kan nog altijd op twintig minuten achterstand eindigen”

Deceuninck-Quick Step-ploegleider Tom Steels kon opgelucht ademhalen na afloop van de vijftiende etappe. “We hebben nog altijd het geel, dat is het belangrijkste”, stelt Steels tegenover NOS. “Het kan nog een heel interessante laatste Tourweek worden. We kijken als houder van de gele trui van dag tot dag. Het is wel iets defensiever geworden na gisteren.”

Ondanks het tijdverlies was Steels blij met zijn ploeg. “Ik ben aangenaam verrast vandaag”, aldus Steels. “We hebben niet de ploeg om andere ploegen onder druk te zetten. Alaphilippe is ook met een uitzonderlijke prestatie bezig, maar hij is er nog niet. Hij kan nog altijd op twintig minuten van de gele trui eindigen of op het podium staan in Parijs. Ik heb echt geen idee hoe het allemaal gaat ontwikkelen.”

Het was ook niet het hoofddoel van Deceuninck-Quick Step. Steels: “Het idee was om een etappe winnen, om vol voor de ritzeges te gaan. Dit is voor ons een volledige verrassing. Wat hij nu doet, gaat zeker spannend zijn voor iedereen.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.