Boksen

Delfine Persoon bevestigt plannen voor rematch na Amerikaanse klucht, maar: “Ik wil het allemaal nog wel zien”

Delfine Persoon bevestigt plannen voor rematch na Amerikaanse klucht, maar: “Ik wil het allemaal nog wel zien”

Foto: ISOPIX

Zaterdag sprak Bob Logist, de Belgische ondervoorzitter van de WBC, in Londen met de Engelse bokspromotor Eddie Hearn over de kansen van Delfine Persoon op een rematch tegen de Ierse Katie Taylor, die onlangs in New York onterecht won van de West-Vlaamse politie-inspecteur. Persoon bevestigde het bestaan van de plannen, maar wacht toch nog even af...

“Hearn heeft me bevestigd dat hij contact heeft gehad met het kamp Persoon en dat zowel Katie als hijzelf volgend jaar ergens in april in openlucht een rematch willen houden”, vertelt Logist. “Katie wil tegen Delfine bewijzen dat zij terecht die vier gordels (WBC, WBO, IBF en WBA, nvdr.) rond haar middel draagt.”

“Hearn heeft me inderdaad een mail gestuurd om te vragen wat de toekomstplannen van Delfine waren”, bevestigde haar coach Filiep Tampere. “Ik heb hem gezegd dat ze op 11 november hier een kamp bokst, maar daar is het bij gebleven. Wat Bob nu zegt, is uiteraard zeer goed nieuws. Maar we blijven voorzichtig, want Brian Peters, de manager van Taylor, wil eigenlijk niet dat ze nogmaals tegen Delfine bokst. We zien wel.”

“Ik wil het allemaal nog wel zien”

Persoon zelf was maandag te gast bij Batastunt op de Gentse Feesten. Nadat ze eerst als menselijke piñata aan een kraan werd opgevoerd, bevestigde ze de plannen voor die rematch. Naar alle waarschijnlijkheid, want Persoon voegde er meteen aan toe dat ze het “allemaal nog wel wil zien”.

De kamp zou ook plaatsvinden in het Verenigd Koninkrijk, waar Persoon toch hoopt wat landgenoten naartoe te krijgen. Persoon deelde meteen ook een sneer uit naar de Amerikanen: “Wij vinden nog steeds dat wij die kamp hebben gewonnen. Maar soms is er wel wat maffia mee gemoeid zeker in een boksland als Amerika...”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.