Nederlandse actrice gearresteerd voor drugshandel op Tomorrowland

Nederlandse actrice gearresteerd voor drugshandel op Tomorrowland

Vrijdag postte Imanuelle Grives nog een foto van zichzelf op Tomorrowland op haar Instagrampagina. Foto: rr

Boom -

De Nederlandse actrice Imanuelle Grives is afgelopen weekend gearresteerd op Tomorrowland. Dat bevestigt het Antwerpse parket. De vrouw had verschillende soorten drugs bij zich, en bij een huiszoeking op haar verblijfplaats werden nog hoeveelheden aangetroffen. Volgens de 34-jarige Nederlandse was ze zich aan het voorbereiden op een rol.

Grives is bekend van onder meer ‘Flikken Maastricht’ en ‘Flikken Rotterdam’. Ze werd aan de ingang van het Tomorrowland-terrein in Boom betrapt met verschillende soorten drugs “die gebruikershoeveelheden overschreden”, aldus het parket. Ook in de Airbnb waar de vrouw verbleef, werden drugs gevonden. Volgens Gazet van Antwerpen zou het in totaal om een honderdtal xtc-pillen gaan.

LEES OOK. Politie kan niet volgen op Tomorrowland: “Het is ongelofelijk hoeveel mensen drugs mee hebben” (+)

Volgens haar advocaat was de actrice bezig met de voorbereiding voor een nieuwe rol, en dat het enkel om “een uit de hand gelopen experiment” gaat. “Mijn cliënte heeft de gewoonte zich zeer goed voor te bereiden voor een nieuwe rol. Zo heeft ze ooit weken op straat geleefd voor een reeks over daklozen. Ter voorbereiding van een nieuwe rol wilde ze nu weten wat het is om drugs te verkopen”, aldus Koen Vaneecke. “Ze heeft zich echter compleet misrekend.”

Grives werd maandag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Ze ontkende niet dat ze drugs wilde verkopen, waarop de onderzoeksrechter besliste haar aan te houden. Voorlopig blijft ze dus opgesloten.

COMMENTAAR. “De strijd tegen drugs win je niet alleen door criminele invoerders op te jagen, je moet ook de gebruikers strenger aanpakken” (+)

LEES OOK. Hoe kan Tomorrowland de strijd tegen drugs winnen? “Onze drugs zijn sterker en gevaarlijker dan in de rest van de wereld” (+)

Corrigeer

NIEUWS