Coca-Cola overtreft beursverwachtingen, met dank aan suikervrije drankjes en ‘Stranger Things’

Coca-Cola overtreft beursverwachtingen, met dank aan suikervrije drankjes en ‘Stranger Things’

Foto: AP

Coca-Cola heeft het afgelopen kwartaal goede zaken gedaan met suikervrije drankjes, zoals Coca-Cola Zero. De Amerikaanse frisdrankgigant overtrof mede daardoor de omzet- en winstverwachtingen van analisten. Ook in Azië zaten de verkoop opnieuw in de lift.

De omzet van Coca-Cola steeg met 6 procent tot 10 miljard dollar, de nettowinst steeg van 2,3 naar 2,6 miljard (+13 procent). Vooral de bekende drankjes van het merk Coca-Cola deden het goed. Naast verschillende suikervrije varianten, wordt ook gewerkt aan een energiedrankje en blikjes frisdrank op basis van koffie, na de overname van de Britse keten Costa Coffee. Ook een samenwerking rond advertenties met Netflix naar aanleiding van het nieuwe seizoen van ‘Stranger Things’ heeft volgens Coca-Cola zijn vruchten afgeworpen.

Het concern verhoogde zijn verwachtingen daardoor voor het hele jaar. De omzet zal met 5 procent stijgen, waar eerder nog werd gerekend op 4 procent. Ook de operationele winst zal volgens het bedrijf wat hoger uitpakken dan gedacht. Het aandeel van The Coca-Cola Company steeg met 3,49 procent.

Corrigeer

NIEUWS