Cycling Vlaanderen gaat over tot algehele afgelasting van wedstrijden voor nieuwelingen en juniores als gevolg van hitte

Cycling Vlaanderen gaat over tot algehele afgelasting van wedstrijden voor nieuwelingen en juniores als gevolg van hitte

Foto: AFP

De weersvoorspellingen kondigen voor de komende dagen extreem hoge temperaturen aan en bijgevolg heeft Cycling Vlaanderen besloten om tot algemene afgelasting van de jeugdwedstrijden (weg en piste) over te gaan op woensdag 24 en donderdag 25 juli.

Het betreft wedstrijden voor U17 en Juniores. Cycling Vlaanderen wil met deze maatregel de gezondheid van de jonge wielrenners te vrijwaren. De verwachte hitte morgen en donderdag hebben Cycling Vlaanderen doen besluiten deze maatregel te nemen. Bovendien raadt de Vlaamse federatie de organisatoren van de wedstrijden die wel doorgaan - elites, U23, masters en amateurs - aan om de nodige maatregelen te nemen. Het Weather Protocol van de UCI heeft ook een paragraaf over hoge temperaturen maar dan moet het kwik oplopen tot veertig graden en meer.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.