Minister beslecht 'middeleeuws' grensconflict: omstreden camerabewaking gaat niet door

Minister Homans maakt einde aan saga rond slimme camera's in Bierbeek. Video: ROBtv

Leuven / Lubbeek / Bierbeek -

Liesbeth Homans, Vlaams minister van Binnenlands Bestuur (N-VA), heeft de beslissing van Bierbeek om ANPR-camera's te plaatsen in de Koning Albertlaan vernietigd. Ze gaat daarmee in tegen de burgemeester van Bierbeek Johan Vanhulst (CD&V). die graag het sluipverkeer in de straten er rond wil tegengaan.  Eerder hadden buurgemeenten Lubbeek en Leuven een klacht ingediend bij het agentschap Binnenlands bestuur. 

Op werkdagen van 7 tot 9 uur en van 16 tot 18 uur zouden alleen vergunningshouders de Panoramalaan, Koning Albertlaan en de Nieuwstraat – waar nu veel sluipverkeer rijdt – in mogen. Wie het riskeert zonder vergunning, krijgt een GAS-boete van 58 euro. 

LEES OOK. ‘Middeleeuws’ grensconflict met camerabewaking in Leuven, Lubbeek en Bierbeek: “Als wij dat ook doen is het einde zoek”

Buurgemeenten Lubbeek en Leuven waren meteen gekant tegen de beslissing en riepen zelfs de hulp in van de gouverneur om te bemiddelen in het grensconflict. “Dit doet me denken aan de tolwegen uit de middeleeuwen”, reageerde Lubbeeks schepen van Mobiliteit Tania Roskams (N-VA). 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees