Nick Nuyens gelooft nog in voortbestaan van ploeg, ondanks afhaken van hoofdsponsor

Nick Nuyens gelooft nog in voortbestaan van ploeg, ondanks afhaken van hoofdsponsor

“Een grote ronde rijden, is niet gelukt, maar alle andere doelstellingen zijn wel bereikt. We ­willen iedereen bedanken voor de vijf mooie ­jaren.” Het hing al een tijdje in de lucht, maar maandagmiddag werd er op de raad van bestuur van Roompot Vakanties beslist om te stoppen als wielersponsor. Dat is jammer voor de Nederlandse wielersport, maar vooral ook voor Nick Nuyens en zijn ploeg Roompot-Charles.

Nuyens wil echter de handdoek nog niet gooien. “Ik geef ons vijftig procent kans op voortbestaan”, zegt Nuyens, die momenteel nog geen nieuwe sponsors heeft gevonden. Ook een fusie met een andere ploeg is een mogelijk scenario. “Ik sluit op dit moment geen enkel scenario uit. We hebben nog tot september de tijd om een pro-continentale licentie aan te vragen.”

Bij Roompot-Charles zijn zes Belgische renners onder dak: Sean De Bie, Mathias De Witte, Senne Leysen, Arjen ­Livyns, Michael Van Staeyen en Stijn Steels. Enkel die laatste heeft met Deceuninck-Quick Step al een nieuwe werkgever. Andere bekende renners van de ploeg zijn Lars Boom, Pieter ­Weening en Jan-Willem van Schip.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.