Nederlander Cees Bol verlaat Tour na valpartij: “De juiste beslissing”

Nederlander Cees Bol verlaat Tour na valpartij: “De juiste beslissing”

Foto: Photo News

De Nederlandse spurter Cees Bol (Sunweb) zal woensdag niet meer van start gaan in de zeventiende etappe van de Tour de France. Bol viel dinsdag in de zestiende etappe en de ploegleiding wil - met het oog op de drie loodzware Alpenetappes - geen risico’s nemen met de jonge Nederlander.

LEES OOK. Ook ex-ritwinnaar Luis Leon Sanchez stapt uit koers: bekijk hier de aangepaste deelnemerslijst van de Tour de France

“Natuurlijk is het met gemengde gevoelens dat ik opgeef”, verklaarde Bol in een persbericht van het team. “Maar het is de juiste beslissing. We maakten voor de Tour een plan en zouden dag per dag bekijken hoe ik het stelde, zonder mijn limieten te overschrijden. Tot de eerste rustdag ging het heel goed en samen met het team vocht ik voor goede resultaten. Ik ging de Pyreneeën over en bleef ook na de tweede rustdag voor de sprintkans van vandaag. Maar na een gesprek met de ploegleiding is nu beslist - met het oog op de zware etappes die er aankomen - op te geven. De Tour was een fantastische ervaring voor mij. Je kan het met niets anders in wielrennen vergelijken. Ik hoop terug te komen in de toekomst voor meer.”

Bol, die komende zaterdag 24 wordt, is de tweede opgever bij Sunweb na Wilco Kelderman.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.