Floyd Mayweather en Manny Pacquiao vechten robbertje uit op sociale media: “Jij vecht omdat je moet, ik vecht omdat ik het wil!”

Floyd Mayweather en Manny Pacquiao vechten robbertje uit op sociale media: “Jij vecht omdat je moet, ik vecht omdat ik het wil!”

Foto: EPA

Ze vochten een van de meest iconische kampen van het voorbije decennium uit, maar Floyd Mayweather en Manny Pacquiao zijn nog lang niet klaar met elkaar. Er zijn zelfs geruchten over een tweede gevecht tussen de boksers, maar die verwees ‘Money’ naar de prullenbak.

Mayweather was afgelopen weekend aanwezig in Las Vegas toen zijn Filipijnse rivaal dankzij een beslissing van de jury won van Keith Thurman. Plots werd er weer gesproken over een tweede gevecht tussen de twee. Tot frustratie van de Amerikaan, die op Instagram zowat alles en iedereen met de grond gelijkmaakte:

“Ik vind het heel ironisch dat elke keer wanneer Pacquiao’s naam verschijnt in de media, mijn naam daar altijd aan verbonden wordt. Het nalatenschap van deze man en zijn carrière zijn volledig gebouwd op zijn associatie met mijn naam en het is tijd dat jullie stoppen met mijn merk te gebruiken voor kliks en die man zijn eigen naam in stand laten houden. Jaren moest ik aanhoren dat ik bang ben van Manny Pacquiao. Dus het was grappig dat toen we eindelijk vochten, ik hem zo makkelijk versloeg dat iedereen zijn woorden moest inslikken. Alle zogezegde bokskenners, analisten en ‘jaloerse’ Amerikaanse supporters zwegen ineens en verstopten zich of zochten naar elk mogelijk excuus voor waarom ik Pacquiao een rematch moest gunnen. Mijn mening over deze bulls--t is dat jullie allemaal boos zijn dat ik het record van Rocky Marciano (carrière met 50 zeges en 0 nederlagen, red.) gebroken heb en het haten dat een zwarte schoolverlater jullie te slim af is door ongeslagen met pensioen te gaan en toch alles kan behouden door slimme beslissingen en investeringen. Uiteindelijk lacht ik altijd het laatst!”

Pacquiao verloor in 2015 van Mayweather, maar reageerde snel op de uithaal van ‘Money’ en hintte zelf naar een rematch: “Je komt naar mijn gevecht en gebruikt dan mijn naam in een bericht, maar ik ben degene die probeert om relevant te blijven? Als je terug relevant wil zijn… #MayPac2”

Mayweather vocht voor het laatst in 2017, tegen Conor McGregor. Een rematch ziet de Amerikaan dus niet zitten en dat liet hij in een antwoord (nog eens) weten aan Pacquiao.

“Ik verdien meer geld dan jij. Ik heb jou verslagen en dan liet ik je bij mij een contract tekenen. Ik was enkel aanwezig bij je gevecht om je te bekijken, als werknemer, zoals elke echte BAAS zou doen. Jij verdiende 10 miljoen voor twaalf rondjes, ik verdiende net 9 miljoen om drie minuten te dollen met een pizzakoerier. Ik heb jou mentaal, fysiek en financieel verslagen. Onthoud: jij vecht omdat je moet, ik vecht omdat ik het wil!”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.