Braian Angola, MVP van de playoff-finales, blijft bij Filou Oostende

Braian Angola, MVP van de playoff-finales, blijft bij Filou Oostende

Foto: BELGA

Na de NBA Summer League besliste de creatieve Colombiaanse shooting guard Braian Angola dat hij ook volgend seizoen de kleuren van landskampioen Filou Oostende zal verdedigen.

Angola is een shooting guard die zowel een sterke drive als een driepuntshot heeft. Veelzijdigheid in de aanval, intense snelheid en gretigheid in verdediging kenmerken zijn spel.

Vorig seizoen vervoegde Braian Angola pas in de tweede helft van april de kern van Filou Oostende als vervanger van de toen geschorste Elias Lasisi. Heel snel paste deze veelzijdige speler zich aan het spel van Oostende aan. Angola werd zelfs verkozen tot MVP van de finales van de play-offs. Daarna lichtte Filou Oostende onmiddellijk de optie in zijn contract.

Braian Angola had dan nog tijd tot deze week om eventueel de buy-out-clausule te gebruiken. Dat doet Angola dus niet. Deze zomer speelde Angola in de NBA Summer League voor Orlando Magic waar hij gemiddeld in 19 minuten 4,8 punten scoorde, 1,5 assists uitdeelde en 1,5 rebounds per wedstrijd plukte.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.