24 drugsdealers opgepakt op Tomorrowland, 231 festivalgangers betrapt op drugs

24 drugsdealers opgepakt op Tomorrowland, 231 festivalgangers betrapt op drugs

Foto: Geert Van de Velde

Boom -

Op festival Tomorrowland in Boom werden afgelopen weekend 24 drugsdealers opgepakt. Dat zegt het parket op een persconferentie. Ook werden er 231 bezoekers op heterdaad betrapt op het bezit en gebruik van drugs.

Onder de drugsdealers bevinden zich 1 Belg, 6 Britten en 10 Nederlanders. 21 van hen kregen een dagvaarding voor één van de themazittingen op 11 oktober, 15 november of 13 december. Drie personen werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Daarbij de Nederlandse actrice Imanuelle Grives, die als enige werd aangehouden. Ter vergelijking: vorig jaar werden 63 drugsdealers betrapt, verspreid over de twee weekends.

LEES OOK. Nederlandse actrice die drugs dealde op Tomorrowland blijft zeker tot vrijdag in de cel: “Voorbereiding op een rol of niet, het blijft strafbaar”

In totaal onderschepte de politie 820 xtc-tabletten, waaronder 75 neptabletten, en 139 gram cocaïne. Ook 198 gram MDMA en 153 gram ketamine, een geneesmiddel dat gebruikt wordt als recreatieve drugs, werden in beslag genomen. Opvallend: er werd ‘amper’ 9 gram cannabis onderschept.

LEES OOK. Gauwdievenbende valt politie aan met pepperspray op Tomorrowland

Van het terrein

231 festivalbezoekers werden op heterdaad betrapt op drugsbezit en werden onmiddellijk beboet. De boete voor het gebruik van softdrugs bedroeg 75 euro, voor harddrugs liep dat op tot 150 euro. De verdovende middelen werden in beslag genomen, de betrapte festivalgangers verloren hun festivalbandje en werden van het terrein gehaald.

24 drugsdealers opgepakt op Tomorrowland, 231 festivalgangers betrapt op drugs
Foto: BELGA

In totaal werden ook 48 bezoekers bestuurlijk aangehouden, onder wie 42 personen die zonder geldig ticket het festivalterrein probeerden binnen te dringen. De politie nam ook 17.000 euro en 505 pond (ongeveer 565 euro) in beslag.

Daarnaast werden in totaal acht gauwdieven betrapt op het terrein: twee Roemenen van 29 en 48 jaar, twee Colombianen van 27 en 46, één Senegalees van 33, twee Marokkanen en één Braziliaan van 36.

LEES OOK. Tegen de teelballen geplakt, in condooms of zelfs Kinder Surprises: zo worden drugs binnengesmokkeld op festival

bekijk ook

Onze festivalreporter speelt ‘Tomorrowland-bingo’: “Twee slapende Italianen, check”

Paris Hilton bouwt een feestje op Tomorrowland: “I fucking love you Belgium!”

NBA-legende Shaquille O’Neal gaat los op Tomorrowland, achter de draaitafel én in een moshpit

Corrigeer

MEER NIEUWS