Bejaarde vrouw aangereden in Ganshoren: parket onderzoekt ongeval

Bejaarde vrouw aangereden in Ganshoren: parket onderzoekt ongeval

Burgemeester van Ganshoren Pierre Kompany Foto: put

Brussel / Ganshoren -

Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken waarbij maandagavond in Ganshoren een bejaarde vrouw levensgevaarlijk gewond raakte. Dat meldt het parket woensdag. Volgens het parket was het slachtoffer niet 92 jaar oud, zoals eerder werd gemeld, maar 88 jaar oud. De bestuurster van de wagen die haar aanreed, was wel 92 jaar oud.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17.50 uur op de Maria van Hongarijelaan. Het 88-jarige slachtoffer stak er de baan over op een zebrapad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Ze raakte zwaargewond aan hoofd en benen en werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Dinsdagavond was haar toestand nog steeds levensbedreigend.

De bestuurster van de wagen die haar aanreed, bleek een 92-jarige dame. Zij werd aan een alcoholtest onderworpen, maar daaruit bleek dat ze niet gedronken had. De juiste oorzaak van het ongeval blijft voorlopig nog onduidelijk. Het ongeval vond plaats in een zone 30, maar het is nog niet bekend of er sprake was van overdreven snelheid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees