Canadese power forward McIntosh tekent bij Filou Oostende

Canadese power forward McIntosh tekent bij Filou Oostende

De Canadese power forward MiKyle McIntosh (25, 2m01) tekende een contract voor één seizoen bij landskampioen Filou Oostende.

“McIntosh is een heel explosieve speler. Hij is snel en hij is een goede verdediger. Zijn fysieke kracht en snelheid maken hem tot een te vrezen wapen onder de korf”, beschrijft sportief manager Philip Debaere de aanwinst. “Het driepuntshot van McIntosh is vrij goed maar we rekenen erop dat nog te verfijnen en constanter te maken. Met Mcintosh en de eerder aangeworven Senegalees Amar Sylla hebben we een duo waarvan we nog veel zullen horen.”

Als rookie speelde de Canadees McIntosh vorig seizoen bij Anyang KGC in Zuid-Korea, waar hij gemiddeld 17,4 punten scoorde en 7,6 rebounds plukte. Sinds december baskette hij in de G-league van de NBA bij 905 Raptors met 10,8 punten, 5,2 rebounds en 1 assist als matchgemiddelden. In Oostende vangt McIntosh zijn tweede professioneel jaar aan.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.