Eurostar-trein staat twee uur lang stil in Halle, reizigers klagen over “extreme hitte”

Eurostar-trein staat twee uur lang stil in Halle, reizigers klagen over “extreme hitte”

(archiefbeeld) Foto: BELGAIMAGE

/ Halle -

Nabij Halle zijn woensdagvoormiddag een hogesnelheidstrein van Eurostar en een van Thalys geblokkeerd geraakt nadat de bovenleiding werd afgerukt. Dat werd vernomen bij beide spoorbedrijven.

Een treinstel van Eurostar had woensdagmiddag de bovenleiding afgerukt. Daarop moest de stroom worden afgesloten en zaten de passagiers urenlang geblokkeerd. De driehonderd reizigers aan boord van de Thalys zouden zo snel mogelijk worden overgebracht naar een ander treinstel, is even voor 13 uur te horen bij het bedrijf. Ook de passagiers op de Eurostar moeten nog worden overgebracht naar een andere trein. De volgende treinen op de hogesnelheidslijn lopen één tot twee uur vertraging op.

Pas omstreeks 13.30 uur werden de passagiers na twee uur in een snikhete trein van boord gehaald, om in een tunnel in een veld in Tubeke te wachten op informatie. Daar kregen ze water. Een gewone trein stond klaar op het spoor, maar de passagiers mochten nog niet opstappen.

“Nog nooit eerder meegemaakt”

Op de sociale media klagen verschillende passagiers, onder wie econoom Paul De Grauwe, over de oplopende temperatuur aan boord.

“Het was verschrikkelijk heet op de trein, bijna tegen de 50° aan”, aldus De Grauwe. “Toen ik uit de trein stapte was het net alsof of ik in een ruimte met airco stapte. Om het gevoel van ondraaglijke warmte maar even te schetsen. Wat ik hier meemaak, heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Iedereen kijkt naar elkaar en schijnt niet goed te weten wat te moeten doen. Ondanks alles bleven alle inzittenden kalm: er is nooit paniek geweest. Wel gemor omdat het allemaal zo lang duurt voor ze ons terug naar Brussel kunnen brengen”.

Corrigeer

MEER NIEUWS