WK ZWEMMEN. Geen finaleplaats voor Pieter Timmers op 100 meter vrije slag (waar hij in Rio nog zilver behaalde)

WK ZWEMMEN. Geen finaleplaats voor Pieter Timmers op 100 meter vrije slag (waar hij in Rio nog zilver behaalde)

Pieter Timmers, hier op archiefbeeld, zwom de zestiende en traagste tijd op de 100 meter vrij. Foto: EPA

Pieter Timmers heeft zich woensdag op het WK zwemmen in het Zuid-Koreaanse Gwangju niet kunnen plaatsen voor de finale van de 100 meter vrije slag. Olympisch vicekampioen Timmers liet in de halve finale 48.91 optekenen, pas de zestiende (en traagste) chrono van de deelnemers.

Eerder woensdag plaatste de Belg zich ook maar nipt voor de halve finales, met de veertiende chrono in de reeksen (48.76). De top zestien kreeg een ticket voor de halve finales. De finale van het koningsnummer staat donderdag op het programma.

Een ontgoocheling voor Timmers. De zwemmer wist in 2016 nog zilver te halen op dit onderdeel in de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. In Gwangju was Timmers ruim een seconde trager dan zijn Belgisch record dat hij op de Spelen wist te zwemmen.

Zondag maakte Pieter Timmers samen met de aflossingsploeg op de 4x100m nog een slechte beurt. Ze zwommen de veertiende tijd van alle deelnemers, een stek in de top twaalf was nodig om nu al zeker te zijn van een ticket voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Op de 100 meter vrij (individueel) plaatste Timmers zich eerder al wel voor Tokio.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.