Agent omvergereden bij verkeerscontrole in Sint-Agatha-Berchem, bestuurder op de vlucht

Agent omvergereden bij verkeerscontrole in Sint-Agatha-Berchem, bestuurder op de vlucht

Foto: Google Maps

Sint-Agatha-Berchem -

In de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem is woensdagnamiddag een politieagent omvergereden bij een verkeerscontrole. Het voertuig dat de man aanreed, nam vervolgens de vlucht en de bestuurder kon nog niet ingerekend worden. Dat bevestigt de politie Brussel West.

Volgens commissaris Johan Berckmans, de woordvoerder van de politiezone, waren de agenten op het terrein bezig met een zogenaamde Nemesis-operatie, een wekelijkse controleactie van voertuigen, personen en handelszaken. De agenten wilden daarbij een voertuig controleren waarin verschillende personen zaten en vroegen om de papieren van het voertuig. Daarvoor opende een agent de deur aan de passagierszijde, maar de bestuurder van het voertuig gaf gas en ging er met een hoge snelheid vandoor. De agent werd aangereden en een hele afstand meegesleept.

De man werd met pijn aan de rug en het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis, maar zou niet ernstig gewond zijn. Zijn collega’s openden intussen de jacht op het gevluchte voertuig. Daarvoor werd ook een helikopter van de federale politie ingeschakeld, maar het voertuig en de bestuurder konden nog niet worden opgespoord.

Corrigeer

NIEUWS