90’s avond op de Korenmarkt is schot in de roos: wereldrecord “Marie-Louise” wellicht gebroken

90’s avond op de Korenmarkt is schot in de roos: wereldrecord “Marie-Louise” wellicht gebroken

Foto: fvv

Gent -

De Gentse Feesten van 2019 keerden gisteravond terug naar de jaren 90. Tijdens een enorme openluchtparty op de Korenmarkt haalden Bart Kaëll, 2 Fabiola en Sylver met succes hun allergrootste hits nog eens van stal.

Na zes dagen Gentse Feesten durft de vermoeidheid al eens toe te slaan. Daar viel gisteravond op de Korenmarkt weinig van te merken. Café Millie ­Vanillie organiseerde er voor het eerst een openlucht 90’s-party en afgaande op het aantal handjes in de lucht, smulde het talrijk opgekomen publiek ervan. De oproep om kleren van 20 jaar geleden aan te trekken, viel zeker bij een deel van het publiek niet in dovemansoren.

Muzikaal koos organisator Tim Synaeve voor echte klassiekers: Sylver, de groep rond Silvy De Bie, die, weliswaar in 2000, een dikke hit had met ‘Turn the tide’, 2 Fabiola, het ­euro­dance­project van Pat Krimson dat u kent van onder meer ‘Lift you up’, en Bart Kaëll, de zanger die we u niet meer hoeven voor te stellen. De tekst van ‘Zeil je voor het eerst’ kent u ongetwijfeld uit het hoofd. Tussen de optredens door mixten Synaeve en zijn vrouw het beste en het slechtste van de jaren 90 aan elkaar.

Wereldrecord roeien

Alle artiesten pakten probleemloos de volgelopen Korenmarkt in, daarbij bijgestaan door een handvol danseressen. Toen Bart Kaëll rond 23 uur ‘De Marie-Louise’ inzette, werd (wellicht) het ‘wereldrecord roeien’ verbroken. Dat stond op naam van een worstenfeest in Vlimmeren dat in 2012 1.882 mensen zittend van voor naar achter en van links naar rechts liet bewegen. Omdat de Korenmarkt een open plein is, kon helaas niet officieel worden vastgesteld of het record daadwerkelijk sneuvelde.

90’s avond op de Korenmarkt is schot in de roos: wereldrecord “Marie-Louise” wellicht gebroken
Bart Kaëll Foto: fvv

Synaeve wilde al langer een vervolg breien aan Hitbox Nights, de populaire 90’s-avond in zijn café Millie Vanillie in de Sint-Nik­laasstraat. “Ik ben blij dat we deze droom konden realiseren. De feesten met 90’s-muziek raken niet uit de mode en het programma van vanavond is de perfecte mix tussen ons publiek en dat van de Korenmarkt.”

“Deze 90’s-avond zou wel eens een blijvertje kunnen zijn op de Korenmarkt”, zegt organisator Tineke De Rijck.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio