Netflix strikt nu ook topteams voor tweede seizoen ‘Formula 1’

Netflix strikt nu ook topteams voor tweede seizoen ‘Formula 1’

Spektakelcrashes: ook een reden om naar Drive to survive te kijken. Foto: netflix

De Formule 1-documentaire Drive to survive van Netflix krijgt in 2020 een tweede seizoen. Het grote verschil met de eerste reeks die in maart van dit jaar op de streamingdienst werd aangeboden, is dat nu álle grote teams hun deuren opgooien voor de documentairemakers. Vorige keer weigerden zowel Mercedes als Ferrari hun medewerking, maar dit keer zijn ze er bij. De aanvankelijke achterdocht van die twee superteams is niet helemaal verwonderlijk. Drive to survive gaat behoorlijk ver in zijn blik achter de schermen en toont zowel blunders van mecaniciens, vloekende teamleiders en rivaliserende ploeggenoten die elkaar van de baan rijden.

Tegelijk konden Mercedes en Ferrari het zich allicht niet langer permitteren om afwezig te blijven uit een serie die hij bijzonder goed heeft gedaan. Niet alleen bij liefhebbers van Formule 1 overigens, maar ook bij adrenalinejunkies die kicken op de spectaculaire beelden van ongelukken die ruim aan bod komen.

Net zoals de eerste, tiendelige, reeks werd gedraaid tijdens het F1-seizoen van 2018, zo worden momenteel opnamen gemaakt op, naast en achter de circuits van het 2019-wereldkampioenschap. Dat startte in Australië en vervolgens reizen de docu-makers mee de wereld rond, tot en met de laatste wedstrijd in Abu Dhabi. Het nieuwe seizoen Formula 1: drive to survive wordt in het voorjaar van 2020 verwacht.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees