Uitdagers Kruijswijk en Pinot blijven achter met gemengde gevoelens: “Iedereen was bang om zichzelf tegen te komen”

Uitdagers Kruijswijk en Pinot blijven achter met gemengde gevoelens: “Iedereen was bang om zichzelf tegen te komen”

Foto: REUTERS

Steven Kruijswijk en Thibaut Pinot zakken door de aanval van Egan Bernal één plaatsje in het klassement. De Nederlandse kopman van Jumbo-Visma staat nu vierde, Pinot is naar de vijfde plaats verwezen. Maar de strijd is nog niet gestreden, wisten ze in Valloire.

Klik hier voor onze digitale Tourgids

LEES OOK. ANALYSE. Team Sky/Ineos was jarenlang tactisch superieur maar reed vandaag als nieuwelingen achter elkaar

Ook Steven Kruijswijk verwonderde zich over het feit dat het zolang duurde eer er werd aangevallen op de flanken van de Galibier. “Het duurde even, maar toen Bernal ging, ging het fel”, aldus Kruijswijk voor de camera’s van de NOS. “Thomas ging zelf achter zijn ploegmaat. Ik kon gelukkig mee en toen was het even alle hens aan dek in de afdaling. Alaphilippe kwam daar nog terug, want hij is goed in dat spelletje.”

Kruijswijk keek toch vooral naar Bernal, bekende hij. “Daarna moesten we de schade beperken op Bernal en mochten we niet te veel risico’s nemen, want het begon ook nog te regenen. Ik voelde me niet super, maar ik ben deze dag nog goed doorgekomen. Het was wel lastig en slopend. Niemand durfde vroeg aan te gaan, want iedereen is bang om zichzelf tegen te komen. Maar misschien was ik dus niet zo slecht als gedacht.”

Was Kruijswijk verrast door de aanval van Thomas, die op zoek ging naar zijn eigen ploegmaat? “Ja en neen, want je weet dat Thomas één kilometer ontzettend hard kan rijden. Het plan was goed, maar gelukkig voor ons viel hij stil en konden wij aansluiten. Of Bernal de Pinot van de Pyreneeën wordt? We zullen het zien. Normaal was dit ook iets voor Pinot en ik had hem verwacht, maar het ging dus niet.”

Pinot: “Geen te beste dag”

Thibaut Pinot hoopte op voorhand op een andere uitkomst, bekende hij. De Fransman beperkte zich vooral tot aanklampen. “Het bilan van deze rit is middelmatig voor mij”, klonk het na afloop. “Ik had zeker geen geweldige dag. Dit soort dagen moet je nu eenmaal doorkomen. Het doel op de Galibier was om de beste renners te volgen. Bij Bernal is dat niet gelukt, hij was bijzonder sterk. Ook Thomas heeft een stevige aanval geplaatst. Nu komen er 2 aankomsten bergop aan. Ik hoop dat ik me morgen en overmorgen beter voel. Movistar was heel sterk. Ze hebben nu 2 kaarten met Quintana en Landa. Het zal nu tussen Ineos en Movistar gaan om de koers te dragen, dat is beter voor mij.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.