Corrigeer
camera closecorrect down facebook gplus Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Milieuschepen Carlos Bonamie aan de ingang van het containerpark.emt

Schepen roept op om tijdig naar containerpark te komen: “Sluitingsuur respecteren”

Commotie op gemeenteraad, maar amper één klacht over openingsuren in 1,5 jaar

Sint-Jan-in-Eremo/Kaprijke

-

De openingsuren van het milieupark aan de Sint-Jansstraat in Sint-Jan-in-Eremo zorgden voor enige animo tijdens de jongste gemeenteraad. “Kom tijdig naar het recyclagepark, zo vermijd je alle problemen”, riep milieuschepen Bonamie op.

Het was oppositiepartij CD&V die de openingsuren van het Sentse containerpark, waar zowel de Sentse als de Kaprijkse bevolking haar afval kwijt kan, op de agenda zette. Oppositieraadslid Bart Van de Keere meende opgemerkt te hebben dat bezoekers die tegen sluitingstijd richting Sint-Jansstraat rijden, niet altijd even graag geziene gasten zijn.

“Het is jammer dat zij soms onverrichter zake moeten terugkeren als zij kort voor sluitingstijd de slagbomen naderen. Misschien moeten we bij toekomstige publicaties rond ons containerpark vermelden dat je een kwartier voor het eigenlijke sluiten niet meer kunt binnenrijden”, opperde Van de Keere.

Slagboom

Milieuschepen Carlos Bonamie (Samen) sprak dat tegen. “De uitbating van het park werd op 1 januari 2018 overgenomen door IVM”, reageerde hij. “Al die tijd wordt dezelfde werking gehanteerd. Tot grote tevredenheid overigens, want in anderhalf jaar blijkt amper één klacht te zijn binnengekomen over de openingsuren.”

“Burgers kunnen tot één minuut voor sluitingstijd ongehinderd binnen. Bezoekers die op dat ogenblik de slagboom gepasseerd zijn, krijgen de mogelijkheid om hun afval te lossen en vervolgens te betalen. De parkwachters blijven aanwezig tot iedereen vertrokken is. De realiteit leert dat dit ongeveer een kwartiertje in beslag neemt”, schetst Bonamie.

“Het is pas wanneer bezoekers zich vlak voor sluitingstijd aanbieden met een wagen of aanhangwagen die ongesorteerd is, dat de parkwachters ingrijpen”, aldus Bonamie. “Indien een lange rij voor de slagboom zou staan en het sluitingsuur wordt bereikt, dan kan je inderdaad niet meer binnen. Het computersysteem verhindert dat de slagboom dan nog open gaat. Dit was op 22 juni jongstleden één keer het geval. Niet verwonderlijk dat de enige klacht van die dag is.”

Op voorhand sorteren

Bonamie raadde in één adem aan om niet te wachten tot het laatste moment om te vertrekken. “Komt tijdig naar het milieupark en sorteer op voorhand je afval”, besloot hij. “Een goede daad waar iedereen blij van wordt.”

Van De Keere en zijn partij konden zich vinden in het antwoord en bleken meteen ook gerustgesteld.

Het beste van Enkel voor abonnees