NMBS kan incidenten door hoge temperaturen vrijdag niet uitsluiten

NMBS kan incidenten door hoge temperaturen vrijdag niet uitsluiten

Foto: DVH

De NMBS neemt voor vrijdag een reeks preventieve maatregelen om het treinverkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen bij de huidige hoge temperaturen. Toch vallen incidenten niet uit te sluiten, zegt woordvoerder Dimitri Temmerman vrijdagochtend.

Donderdag was het treinverkeer zwaar verstoord door de hitte. Op de treinverbindingen waar het treinverkeer onderbroken was, rijden vrijdagochtend overal weer treinen.

Voor vrijdag heeft de NMBS beslist om 27 piekuurtreinen zonder airconditioning niet te laten rijden: het gaat om 15 treinen in de ochtendspits en 12 treinen in de avondspits.

Vanaf 10 uur zullen er ook geen dieseltreinen meer rijden, om technische incidenten waarbij de motoren oververhit geraken te vermijden. Het gaat om zes verbindingen: die tussen Hasselt en Mol, Hasselt en Hamont, Gent en Eeklo, De Pinte en Ronse, Melle en Geraardsbergen, en Charleroi en Couvin. Voor deze verbindingen zullen vervangbussen worden ingelegd.

Dimitri Temmerman raadt reizigers aan om de routeplanner te raadplegen, en aandachtig te luisteren naar de aankondigingen in het station, omdat ondanks de preventieve maatregelen het warme weer vrijdag toch voor storingen kan zorgen.

Corrigeer

NIEUWS