Zaterdag stakingsdag bij NMBS: “Drie op de vijf treinen zullen rijden”

Zaterdag stakingsdag bij NMBS: “Drie op de vijf treinen zullen rijden”

Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS zal het treinverkeer zaterdag 27 juli (van 03.00 uur tot zondag 03.00 uur) verstoord zijn. NMBS zegt vrijdag in een persbericht dat ze een alternatieve dienstregeling heeft uitgewerkt, “waardoor drie op de vijf treinen rijden. Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS zaterdag de meeste reizigers verwacht.”

Van en naar de kust rijden de meeste IC-treinen, en het treinaanbod naar het festivalterrein van Tomorrowland en naar de Gentse Feesten is verzekerd. Overdag rijden alle S-treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet. Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Er is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters.

LEES OOK. NMBS kan incidenten door hoge temperaturen vrijdag niet uitsluiten

Daarentegen is het zo dat de meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zaterdag niet rijden. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag door de staking amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waar op de alternatieve treindienst sinds vrijdagochtend te zien is.

NMBS zegt tot slot de hinder die de reizigers door de staking kunnen ondervinden, te betreuren.

Corrigeer

NIEUWS