Jean-Marc Mwema blijft nog twee jaar bij BC Oostende

Jean-Marc Mwema blijft nog twee jaar bij BC Oostende

Jean-Marc Mwema tekent een contract voor twee seizoenen bij BC Oostende. Foto: BELGA

De nieuwe ploeg van landskampioen BC Oostende krijgt steeds meer vorm. Ook Jean-Marc Mwema blijft aan zee basketten. Mwema begint aan zijn vierde seizoen bij de regerend landskampioen.

Na Dusan Djordjevic, Braian Angola, Shevon Thompson, Loïc Schwartz en Yannick Desiron blijft ook Jean-Marc Mwema het roodgeel van recordkampioen Oostende verdedigen. Na zijn vakantie heeft Mwema meteen een nieuw contract van twee jaar bij de kustploeg getekend.

Jean-Marc Mwema vangt straks zijn vierde seizoen bij Oostende aan. In november 2016 had deze international na acht seizoenen bij Antwerp Giants de stap naar Oostende gezet. i

Vorig seizoen was Jean-Marc Mwema opnieuw één van de betrouwbare sleutelfiguren bij BC Oostende. Stevig in verdediging, gretig in de rebounders en sterk met soms cruciale driepunters. De 6 op 8 aan bommen van Mwema in de titelmatch zindert nog na. Mwema, steeds positief ingesteld, draagt heel veel bij tot de chemie van de ploeg, op en naast het terrein.

De blijvers krijgen de Senegalese center Amar Sylla, de Canadese power forward McKyle McIntosh en de jongeren Keye van der Vuurst, Simon Buysse en Servaas Buysschaert bij zich. Of ook Elias Lasisi bij BC Oostende zal blijven, is nog niet geweten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.