Steven Kruijswijk heeft rit van vandaag in rood aangeduid: “Ik heb de slotklim wel acht keer verkend”

Steven Kruijswijk heeft rit van vandaag in rood aangeduid: “Ik heb de slotklim wel acht keer verkend”

Foto: Photo News

Het is stilaan “nu of nooit” voor Steven Kruijswijk. De Nederlander zakte donderdag van de derde naar de vierde plaats in het klassement en moet nog Geraint Thomas, Egan Bernal en Julian Alaphilippe voorbij als hij de Tour wil winnen. Kruijswijk voelde zich naar eigen zeggen “niet super”, maar krijgt vrijdag een uitgelezen kans om een gooi te doen naar de eindzege.

De tweede Alpenrit is Kruijswijk veel meer op het lijf geschreven en de Nederlander heeft de slotklim naar Tignes van vandaag als geen ander verkend. “Tijdens een intensieve hoogtestage eerder dit jaar heb ik de slotklim wel een keer op acht op gefietst. Die heeft geen geheimen voor mij”, zegt Kruijswijk in De Telegraaf.

Hopelijk voor Kruijswijk zijn de benen beter dan donderdag. “Het was een heel lastige en slopende dag. Ik zag die mannen achter me één voor één afhaken. Zelf voelde ik me niet super, maar ik ben de dag toch goed doorgekomen. Morgen maar weer”, vertelde hij gisteren.

Volg de etappe hier LIVE van start tot finish.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.