Ivan Lendl stopt samenwerking met tennistopper Alexander Zverev

Ivan Lendl stopt samenwerking met tennistopper Alexander Zverev

Foto: Daniel Bockwoldt/dpa

Ivan Lendl heeft besloten de samenwerking met Alexander Zverev (ATP 5) stop te zetten. De manager van de Amerikaan, die een jaar aan het werk was als coach van de Duitse tennisser, liet dit vrijdag in een communiqué weten.

“Ik geloof in Sacha (Zverev), die nog steeds erg jong is. Ik denk dat hij een ongelooflijke speler zal worden. Maar de problemen die hij momenteel naast het terrein heeft, maken het voor mij niet mogelijk om mijn job op een aangename manier uit te voeren. Ik wens hem het beste toe voor het vervolg van zijn carrière”, viel te lezen in het communiqué van Lendl.

De relatie tussen Lendl en Zverev was de laatste tijd wat verzuurd geraakt, wat te merken was aan de kritiek van de 22-jarige Duitser, die vooral het gebrek aan betrokkenheid van zijn trainer hekelde. “Soms ga ik het terrein op om een paar uur te trainen en dan begint hij te praten over hoe hij gisteren gegolfd heeft. Bovendien heeft hij ook recent een nieuwe hond aangeschaft waarmee hij veel tijd doorbrengt”, vertelde Zverev onlangs nog op een persconferentie van het ATP-toernooi in Hamburg.

Ook Lendl spaarde zijn kritiek niet en merkte, na de uitschakeling van Zverev in de eerste ronde van Wimbledon, op dat “hij zich wat meer op het tennis moet concentreren”.

Ook stelde hij in zijn communiqué dat “wat mijn werkethiek betreft, mijn palmares als speler genoeg in mijn voordeel spreekt”. Lendl won zelf als speler 94 ATP-toernooien, waaronder acht Grand Slams.

Onder zijn begeleiding won Zverev nog het ATP-Masters toernooi in 2018, de meest prestigieuze zege uit zijn carrière. De 59-jarige Lendl had eerder ook al Andy Murray, drievoudig Grand Slam winnaar, onder zijn hoede.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.