Patrick Lefevere zwemt tegen de stroom in over neutralisatie Touretappe: “Het klassement is verkracht”

Patrick Lefevere zwemt tegen de stroom in over neutralisatie Touretappe: “Het klassement is verkracht”

Foto: AFP

Was een neutralisatie na de Col de l’Iseran de juiste beslissing? Patrick Lefevere, de CEO van Deceuninck-Quick Step en dus de baas van Julian Alaphilippe, vond het vooral een late beslissing.

LEES OOK. ANALYSE. Touretappe stilleggen was de enige correcte beslissing maar vooral die eerste gele trui voor Egan Bernal is geschiedenis

LEES OOK. Tourdirectie neemt voorzorgen: etappe van morgen ingekort tot zestig kilometer, slotklim naar Val Thorens blijft behouden

“Met de moderne middelen kan je tot op de minuut nauwkeurig voorspellen waar en wanneer een onweer zich zal voordoen. Bovendien heb ik net een filmpje gezien van Femke Herygers die lang voor het peloton het parcours passeerde. Daarop waren die modderstromen al te zien. Dus daar wist je het eigenlijk dan al.”

Lefevere vindt dat de beslissingen van de organisatie de waardeverhoudingen hebben vertekend. “Het klassement is verkracht. En ik spreek niet voor onze winkel, hè. Bernal was de sterkste bergop, maar hij kon ook nog een klop krijgen. En wat als de mannen achter hem beginnen rond te draaien? Kruijswijk hoor ik ook zeggen dat ze nog niet voluit reden. De verhoudingen zijn niet juist weergegeven.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.