Canadese politie voert jacht op twee tienermoordenaars op: nieuwe videobeelden verspreid, luchtmacht ingeschakeld

Video: RCMP

De Canadese politie schakelt een versnelling hoger in de zoektocht naar de twee jongemannen die verdacht worden van drie moorden in de afgelopen week. Niet alleen werden er nieuwe bewakingscamerabeelden van het duo verspreid, en wordt het brede publiek gevraagd mee te zoeken, nu wordt zelfs de Canadese luchtmacht ingeschakeld.

De Royal Canadian Mounted Police verspreidde vrijdagavond (lokale tijd) nieuwe beelden van Kam McLeod (19) en Bryer Schmegelsky (18) in een warenhuis, met de oproep aan het publiek om mee uit te kijken naar het tweetal. “Ze hebben MOGELIJK hun uiterlijk aangepast, en op die manier zonder medeweten hulp gekregen van iemand die niet wist wie ze waren. Benader hen niet als u ze ziet, maar bel het noodnummer of uw lokale politie.”

LEES OOK. Drie lijken, twee vermisten: de moordenaars die eerst zelf slachtoffers leken (+)

De politie zelf zal de komende drie dagen van deur tot deur gaan in Gillam, een klein dorpje in de uitgestrekte provincie Manitoba, waar McLeod en Schmegelsky het laatst gezien werden.

Canadese politie voert jacht op twee tienermoordenaars op: nieuwe videobeelden verspreid, luchtmacht ingeschakeld
De Toyota RAV 4 van de gevluchte daders. Foto: reuters

Luchtmacht ingeschakeld

Ook de Canadese luchtmacht wordt ingeschakeld in de jacht op het duo. McLeod en Schmegelsky hebben namelijk al meer dan 3.000 kilometer afgelegd sinds het begin van vlucht, en zouden nu hun toevlucht hebben genomen in de bossen rond Gillam, een naar verluidt zeer ongastvrije regio vergeven van muggen. “Daarom vroeg de politie om luchtsteun van het Canadese leger. Ons antwoord volgde meteen: JA”, aldus minister van Binnenlandse Veiligheid Ralph Goodale.

McLeod en Schmegelsky werden intussen ook formeel beschuldigd van de drie moorden waarvan ze verdacht worden: die op de Australiër Lucas Fowler (23) en zijn Amerikaanse vriendin Chynna Deese (24), en die op de 64-jarige professor Leonard Dyck.

McLeod en Schmegelsky pleegden hun eerste moord nabij Liard River Hot Springs op 15 juli, en trokken sindsdien bijna heel Canada door. Ze werden het laatst gezien nabij Gillam.

LEES OOK. Politie blundert tijdens livestream van persconferentie over dubbele moord

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees