Loïc Vliegen bezorgt Wanty-Gobert dubbelslag in Ronde van Wallonië met allereerste profzege

Loïc Vliegen bezorgt Wanty-Gobert dubbelslag in Ronde van Wallonië met allereerste profzege

Foto: BELGA

Loïc Vliegen (Wanty - Gobert Cycling Team) heeft zondag de tweede rit in de wielerronde van Wallonië (2.BC) op zijn naam geschreven. De 25-jarige Luikenaar was de beste na 170,4 km tussen Borgworm en Beyne-Heusay, met in de finale vier beklimmingen.

In een kletsnatte etappe, waarbij het nooit droog bleef, kleurden Amaury Capiot, Nicolai Brøchner, Tom Wirtgen, Corné van Kessel, Lars Boom en Emiel Vermeulen de vlucht van de dag. De voorsprong van dit zestal liep op tot maximaal vier minuten. In het laatste koersuur voltrok zich een algemene hergroepering. Diego Rosa waagde eerst zijn kans, ook Toon Aerts liet zich opmerken en Eddie Dunbar stak eveneens zijn neus aan het venster.

Maar het was wachten op een uitval van de Australiër Miles Scotson op vijf kilometer van de streep. In de klim van de Mur de Fambeyos kreeg de renner  van Gourpama-FDJ het gezelschap van Loïc Vliegen. De Waal van Wanty-Gobert gaf zijn kompaan meteen het nakijken en hield op de hellende aankomststrook in Beyne-Heusay stand tot op de streep. Chris Lawless eindigde tweede, Quinten Hermans finishte knap derde.

In het klassement telt Vliegen twaalf seconden voorsprong op Lawless en achttien tellen op Quinten Hermans. De 25-jarige Loïc Vliegen reed de voorbije seizoen onder de vlag van BMC in dienst van de kopmannen maar mag nu bij Wanty-Gobert zijn eigen kans gaan. En met het behalen van zijn allereerste profzege blijkt ook dat hij de juiste keuze maakte.

Maandag staat de derde etappe op het programma, van La Roche-en-Ardenne naar Verviers (194,2 km).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.