Pakkende beelden van gesprek vlak nadat Pinot opgeeft in de Tour: “Wat heb ik misdaan om dit te verdienen?”

Pakkende beelden van gesprek vlak nadat Pinot opgeeft in de Tour: “Wat heb ik misdaan om dit te verdienen?”

De Franse televisiezender France 2 heeft het gesprek tussen Thibaut Pinot en zijn teammanager ( Groupama-FDJ) Marc Madiot vlak nadat de Fransman moest opgeven in de Tour de France mogen filmen. Pinot stapte in de tweede Alpenrit met een spierblessure uit de Tour, terwijl hij nog volop meedeed om de eindzege. Wat volgt is een gesprek tussen een totaal ontredderde kopman die wil stoppen met koersen en een teambaas die probeert te troosten.

Onder de video kan u de vertaling van het gesprek lezen.

 

 

Thibaut Pinot: “Wat heb ik misdaan om dit te verdienen, verdorie?”

Marc Madiot: “Maar je verdient dit niet. Je verdient niet wat er gebeurt. Maar zoiets kan nu eenmaal gebeuren.”

Thibaut Pinot: “Het is altijd hetzelfde”

Marc Madiot: “Je hebt alles goed gedaan. Je kan er niks aan doen. Het mag dit jaar gewoon niet zijn.”

Thibaut Pinot: “Het is gedaan, ik stop ermee.”

Marc Madiot: “Nee… Maar nee, zeg dat toch niet. Zeg niet vandaag waar je morgen alweer spijt van hebt.”

Thibaut Pinot: “Ik stop.”

Marc Madiot: “Nee, nee.”

Thibaut Pinot: “Ik kan niet meer”

Marc Madiot: “Je hebt alles goed gedaan, je hebt jezelf niets te verwijten. Blijf alles goed doen en één of andere dag… zal de deur zich openen.”

...

Marc Madiot: “Je hebt het recht niet, je bent een grote. Een kerel zoals jij geeft niet op. Je hebt nog nooit opgegeven sinds je wielrenner bent. Je hebt nooit opgegeven. Je bent alles te boven gekomen. Alles waar je ooit je tanden hebt ingezet heb je overwonnen. Je heb altijd de moeilijkste momenten overwonnen. Je bent er bijna, mijn grote. Je bent er bijna, dit is slechts een klein addertje onder het gras. Je gaat er geraken, we gaan er geraken. We gaan je niet laten gaan. De ploeg is er voor jou. Je was groots vanavond. Je bent een grote. Je hebt nu een moment meegemaakt… enfin… het is verschrikkelijk. Maar je gaat er nog eens over nadenken. En je gaat zeggen wat je te zeggen hebt, hoe je het wil zegen. En nadien zal je het loslaten. En morgen is er weer een dag. Morgen is er opnieuw een dag, mijn grote.”

Thibaut Pinot: “Dat heb je mij vorig jaar ook al gezegd”

Marc Madiot: “Maar ja, dat is het bewijs! Heb ik mij toen vergist of niet? Dat er een nieuwe dag zou komen. Je mag nooit opgeven. Je hebt het in jou. Je hebt het in jou en er zijn geen vijftig kerels die het in zich hebben. Jij hebt het. Het lot wil je niet meteen gelijk geven. Maar je zal gelijk krijgen. Maar je zal gelijk krijgen.”

Thibaut Pinot: “Ik heb er genoeg van”

Marc Madiot: “Ja, je hebt er genoeg van. Dat is normaal, dat is normaal.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.