Onze reporter proeft gefermenteerde haai: “Als een in urine gedrenkte matras”

Onze reporter proeft gefermenteerde haai: “Als een in urine gedrenkte matras” Video: Arthur De Meyer & Dieter Put

Het Disgusting Food Museum in het Zweedse Malmö. Hier staan op elke hoek de kotszakjes klaar en komen weerzinwekkende walmen je tegemoet. Reporter Arthur De Meyer trok ernaartoe, om de walgelijkste gerechten ter wereld te ontdekken én te proeven. Vandaag: Hakarl, gefermenteerde Groenlandse haai. Een nationale delicatesse in IJsland, maar eigenlijk is de vis zo giftig dat hij maanden moet rotten voor hij eetbaar wordt. De geur is weerzinwekkend, de smaak werd ooit beschreven als “een in urine gedrenkte matras”. Wat vindt onze reporter ervan? Waarschuwing: niet voor maaggevoelige zieltjes.

LEES OOK. Hakarl, of gefermenteerde haai: zó giftig dat het maanden moet rotten voor het eetbaar wordt (+)

 

bekijk ook

 

Onze reporter proeft Surströmming

Video: Arthur De Meyer & Dieter Put

Onze reporter proeft root beer

Video: Arthur De Meyer & Dieter Put

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S