Kogel door de kerk: Katy Perry pleegde wel degelijk plagiaat met wereldhit 'Dark horse’

Kogel door de kerk: Katy Perry pleegde wel degelijk plagiaat met wereldhit 'Dark horse’

Foto: AFP

Katy Perry heeft plagiaat gepleegd met haar wereldhit Dark horse. Dat heeft een rechter in Californië beslist. Hoeveel schadevergoeding ze zal moeten betalen aan Marcus Gray, die het lied uitbracht waarop de zangeres zich volgens de rechter inspireerde, is nog niet beslist.

De zaak draait rond het lied Joyful noise uit 2009 van de Amerikaan Marcus Gray, artiestennaam Flame. Gray vindt dat Dark horse van Katy Perry, een lied uit 2013 dat uitgroeide tot een wereldhit, wel erg duidelijk geïnspireerd is op zijn nummer.

Perry ontkende tijdens het proces dat ze plagiaat gepleegd had, want ze had zijn nummer nog nooit gehoord. Ook Dr. Luke, de producer van haar hit, zei het lied nog nooit gehoord te hebben.

Toch vond een rechter in Californië dat het plagiaat niet te ontkennen is. De gelijkenissen zijn te opvallend, klinkt het. De volgende stap van de zaak is nu het bepalen van de schadevergoeding die Perry en haar producer zullen moeten betalen. Ook Juicy J, die meezingt op het nummer, en schrijfster Sarah Hudson zouden op die manier averij kunnen oplopen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees