Oplichters sjoemelen jarenlang over heel Vlaanderen met ramen en deuren: “Grote voorschotten betaald maar niks geleverd”

Oplichters sjoemelen jarenlang over heel Vlaanderen met ramen en deuren: “Grote voorschotten betaald maar niks geleverd”

Koenig Ramen en Deuren in de Broekstraat in Buggenhout is intussen failliet. Foto: svl

Gent / Buggenhout -

De politie van Lebbeke-Buggenhout heeft twee mannen opgepakt die ervan verdacht worden in heel Vlaanderen mensen opgelicht te hebben bij de verkoop van buitenschrijnwerk.

De oplichters waren aan het werk sinds 2015. Het ging om twee bedrijven die ramen en deuren plaatsten. Er werden door de lokale politie van Lebbeke-Buggenhout vier verdachten geïdentificeerd, twee van hen bleken spilfiguren. Het ging om een Belg en een Nederlander met Roemeense roots. Er werden speurders naar Roemenië gestuurd en daar kon een man gearresteerd worden. Hij werd ondertussen uitgeleverd en zit in de cel in ons land. De tweede spilfiguur, met de Belgische nationaliteit, werd intussen onder strenge voorwaarden weer in vrijheid gesteld.

“In de periode van 2015 tot 2018 werden een groot aantal personen verspreid over heel Vlaanderen het slachtoffer van oplichting toen ze ramen en deuren bestelden bij de firma’s Koenig Ramen en Deuren uit Buggenhout en Comfort Ramen uit Gent”, zegt commissaris en Directeur Operaties bij de lokale politie van Lebbeke-Buggenhout Kris Collaert. Beide firma’s gingen failliet. “Ondanks de betaling van grote voorschotten ontvingen de slachtoffers de bestelde ramen en deuren helemaal niet, ofwel werden ramen geleverd die niet voldeden aan de gangbare kwaliteitsnormen. Wanneer er wel tot plaatsing werd overgegaan, was dit soms niet volgens de regels van de kunst.”

Al de klachten werden begin 2018 door het parket Oost-Vlaanderen gebundeld en er werd een gerechtelijk onderzoek ingesteld. Het onderzoek leidde de speurders van de lokale politie van Buggenhout/Lebbeke uiteindelijk naar de verdachten.

Gedupeerden kunnen zich melden

De twee zullen zich later voor de correctionele rechtbank in Dendermonde moeten verantwoorden voor het gesjoemel.

Het onderzoek loopt nog, gedupeerden kunnen zich nog steeds melden. Hoeveel dat er ondertussen al zijn, is niet duidelijk.

Corrigeer

MEER NIEUWS