Tien op tien: tennisbelgen Sander Gille en Joran Vliegen blijven maar winnen

Tien op tien: tennisbelgen Sander Gille en Joran Vliegen blijven maar winnen

Foto: REUTERS

Sander Gille en Joran Vliegen hebben zich woensdag geplaatst voor de halve finales van het dubbelspel op het ATP-toernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel (gravel/524.340 euro).

De Limburgers, die het vierde reekshoofd vormen, versloegen in de tweede ronde de Boliviaan Hugo Dellien en de Spanjaard David Vega Hernandez. Het werd 5-7, 6-1 en 10/7. Goed voor hun tiende zege op een rij. Op het einde van de eerste set lag de match een tijd stil door de regen.

Om door te stoten naar de finale, moeten Gille en Vliegen voorbij de winnaars van het duel tussen de Oostenrijkse tandem Olivier Marach/Jurgen Melzer, het eerste reekshoofd, en het Deens-Duitse paar Frederik Nielsen/Tim Puetz.

De voorbije twee weken stapelden de 28-jarige Gille en de 26-jarige Vliegen de zeges op. Ze wonnen zowel de toernooien van Bastad als Gstaad. Het duo schreef ook al dertien Challengertitels op hun naam, waarbij een vorige maand in Bratislava.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.