Tim Merlier sprint naar eerste zege als Belgisch kampioen: “Een droom om door deze ploeg omringd te worden”

Tim Merlier sprint naar eerste zege als Belgisch kampioen: “Een droom om door deze ploeg omringd te worden”

Archiefbeeld Foto: BELGA

Tim Merlier (Corendon-Circus) heeft donderdag de eerste etappe in de Ronde van de Elzas (cat. 2.2) gewonnen. Na 153,4 kilometer, met start en aankomst in Sélestat, bleef de Belgische kampioen de Deen Herman Dahl en de Italiaan Alberto Dainese in een massasprint voor.

Ook in het oosten van Frankrijk maken de veldrijders indruk. Woensdag won de 26-jarige Merlier met Gianni Vermeersch en de Nederlander David van der Poel ook al de ploegenproloog in Sausheim. Vermeersch kwam daar als eerste over de streep, maar moet de leiderstrui nu afstaan aan Merlier.

De kans is groot dat de leiderstrui vrijdag al opnieuw van schouders wisselt. De aankomst van de tweede etappe ligt immers op La Planche des Belles Filles.

“Het is leuk om die eerste individuele zege in mijn Belgische trui ‘vroeg’ te kunnen grijpen”, vertelde Tim Merlier. “Ik heb vandaag een ijzersterke ploeg aan het werk gezien. Alles liep perfect, met dank aan Jonas Rickaert voor de schitterende lead-out. Het is bijna een droom om door deze ploeg omringd te worden. Ik ben erg tevreden. Dat ik bovendien nu ook de gele en groene trui om de schouders heb, is een mooi extraatje. Vooral die groene trui lijkt mij een haalbaar doel.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.