Hoe zat dat ook weer met de nieuwe regels? Kampioen van 1B en degradant van 1A hoeven geen maanden meer met de duimen te draaien

Hoe zat dat ook weer met de nieuwe regels? Kampioen van 1B en degradant van 1A hoeven geen maanden meer met de duimen te draaien

Foto: GMAX AGENCY

Aan de vooravond van de start van de Proximus League nemen wij de nieuwe regels onder de loep. Want: dit seizoen wordt het eerste waarin de kampioen van 1B en de degradant van 1A geen maanden met de duimen zullen hoeven draaien in afwachting van het nieuwe seizoen in een andere reeks. Net zoals de nummers vijf en zes van de Proximus League mogen zij deelnemen aan Play-off 2.

Dat komt doordat er een grondige hervorming van Play-off 2 werd doorgevoerd: dit seizoen zullen er geen twaalf, maar zestien ploegen deelnemen. In plaats van twee reeksen van zes teams, zullen zij ingedeeld worden in vier reeksen van vier teams. De vier groepswinnaars spelen vervolgens halve finales en een finale.

Naast de zes clubs die deelnemen aan Play-off 1 zijn er nog twee clubs die niet mogen meedoen: de nummers zeven en acht uit de Proximus League. Zij zullen het in Play-off 3 tegen elkaar opnemen om te bepalen wie moet zakken naar de eerste amateurklasse. Ze spelen maximaal vijf keer tegen elkaar, met wisselend thuisvoordeel. De ploeg die zevende is geëindigd mag thuis beginnen én krijgt een voorsprong van drie punten.

De Proximus League gaat vanavond van start met de topper tussen Beerschot en Lokeren.

LEES OOK. Proximus League start vanavond met topper: eindelijk raak voor Beerschot, of gooien Lokeren of OHL roet in het eten? (+)

Corrigeer

DE DIGITALE VOETBALGIDS 2019-2020

Klik hier ›

nb-logo

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.