Naar schatting 500 luisteraars voor beiaardconcert op Sint-Baafsplein

Voor Koen Crucke komen de mensen nog buiten

Voor operazanger Koen Crucke (67) komen de mensen nog buiten. Zelfs als ze hem niet echt te zien krijgen. Dat bleek zaterdagavond. Naar schatting zo'n 400 tot 500 mensen kwamen afgezakt naar het Sint-Baafsplein om er te luisteren naar het beiaardconcert dat Koen Crucke er gaf, begeleid door stadsbeiaardier Kenneth Theunissen. De twee speelden er een concert van net geen uur, tot heel grote tevredenheid van het publiek.

Historische Huizen Gent organiseert elk jaar in de maanden juli en augustus een zomerfesitval van beiaardconcerten op het Sint-Baafsplein, telkens op zaterdag. Daar komen soms een paar tientallen mensen op af, soms een paar honderd. Dat de opkomst zaterdag tegen de naar schatting 500 mensen aan liep had alles te maken met het feit dat tenor Koen Crucke en stadsbeiaardier Kenneth Theunissen eerder deze week een repetitie hielden. En die repetitie kreeg in deze krant nogal wat media-aandacht. Met de grote opkomst als gevolg. 

Er was ook meegedeeld dat het concert, dat hoog in de belforttoren gespeeld werd, via livestream te volgen zou zijn op een televisiescherm. Dat was ook zo. Maar blijkbaar hadden sommigen zich bij het televisiescherm een veel groter scherm voorgesteld dan de huiskamertelevisie die er nu stond. Sommigen deden daar wat lacherig en minachtend over, maar blijkbaar gebruikt de dienst Historische Huizen altijd hetzelfde scherm. Mar men was inderdaad  verrast door de grote opkomst en  het kwam  inderdaad een beetje raar over dat slechts een vijftal rijen mensen op stoeltjes naar het scherm konden kijken. Maar er was geen protest: de terrassen zaten vol en iedereen posteerde zich wel ergens: op vensterbanken van de woningen, op de trappen van het NT Gent, op de grond, tegen de Sint-Baafskathedraal. De gezelligheidsfactor was hoog.

De mensen waren gekomen voor de muziek, en die kregen ze, en die klonk ook goed. Koen Crucke zong ondermeer een eigen versie van het Ave Maria van Schubert, Panis Angelicus, een aantal Italiaanse nummers en uiteraard ook Gentse numers waaronder Clocke Roeland, de torens van ons Gent en Als strop ben ik geboren.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio