Alison Van Uytvanck grijpt naast vijfde WTA-titel in Karlsruhe

Alison Van Uytvanck grijpt naast vijfde WTA-titel in Karlsruhe

Foto: BELGA

De 25-jarige Alison Van Uytvanck (WTA 65) is er zondag niet in geslaagd een vijfde WTA-titel te veroveren. In de finale van het WTA-toernooi in het Duitse Karlsruhe (gravel/125.000 dollar) verloor het tweede reekshoofd in drie sets van de even oude Roemeense Patricia Maria Tig (WTA 223): 3-6, 6-1 en 6-2.

In de eerste set zag onze landgenote Tig uitlopen tot 2-0. Daarna ging Van Uytvanck drie keer door de opslag van haar opponente, goed voor 3-6. In de tweede set moest Van Uytvanck vervolgens drie keer haar opslag inleveren: 6-1. Tig had aan twee breaks in de derde set genoeg om haar eerste WTA-toernooi te winnen.

Het was de eerste confrontatie tussen beide speelsters.

In Karlsruhe verloor Van Uytvanck voor het eerst een WTA-finale. Eerder dit jaar verlengde ze haar titel in Boedapest. Ook de WTA-toernooien van Québec (2017) en Taipei (2013) staan op haar palmares.

Tig stond voor de derde keer in een WTA-finale (na Boekarest eerder dit jaar en Bakoe 2015), voor het eerst mag ze een WTA-trofee op de schouw zetten.

Samen met haar vriendin Greet Minnen strandde Van Uytvanck zaterdag in de halve finales van het dubbelspel.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.