Al vanaf de start om 12 uur was het culinaire parcours gezellig druk. “Nog net houdbaar”, zeiden de vele standhouders. Om 16 uur werd het echt op de koppen lopen en om 17 uur was De Walvis met zijn oesters op het De Laeyensplein als eerste helemaal uitverkocht. Door de uitbreiding van het parcours was het echter nergens onaangenaam druk.

Voor de vele bezoekers was het moeilijk kiezen tussen al dat culinaire geweld. De Place Gourmande op de Grote Markt was zoals elk jaar hét succesnummer, maar ook op de rest van het parcours waren heel wat topgerechtjes te vinden. De verschillende jury’s – beste gerecht, beste bieraanbod, mooiste stand, beste prijs-kwaliteit en de persprijs voor beste totaalconcept – hadden het bijzonder moeilijk. Opvallend is dat sommige zaken de voorbije jaren zo’n populaire gerechten hadden dat ze ze wel moeten herhalen. Zo zijn de cocktailzakjes van Baracca niet meer weg te denken, net als het varken aan ’t spit op het Hogeschoolplein of desserts van De Werf. Restaurant Zarza ging aan de haal met prijs voor beste gerecht met de ‘handgepelde grijze garnaal, zuiderse salsa en kroepoek van oester’. BBQ Brothers ging met de persprijs aan de haal en de mooiste stand was Het Moorinneken.

Tegelijk was er ook de populaire Barmannenrace. Jessie Verberckmoes van Bar Nine wist opnieuw de trofee binnen te halen. Een unicum, want nog nooit eerder won iemand twee jaar op rij. Egy Selja van het Rock Café was trouwens opnieuw de beste barvrouw. ’s Avonds speelden eerst local heroes The Lighthouse en nadien ambiancemaker pur sang Coco XL Jr de Markt helemaal kapot.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio