Lokerse Feesten verwachten Patti Smith en Charlotte Gainsbourg

Lokerse Feesten verwachten Patti Smith en Charlotte Gainsbourg

Patti Smith Foto: Wim Hendrix

Lokeren -

Op de Lokerse Feesten treedt maandag de legendarische Patti Smith op, met haar punkband. De 72-jarige zangeres, bekend van ‘Because The Night’, schreef in haar carrière een hele reeks tijdloze songs. Ze krijgt op de affiche het gezelschap van Charlotte Gainsbourg, de dochter van de Franse zanger Serge Gainsbourg.

Twee iconische namen die maandag de liefhebbers van het genre naar Lokeren zullen trekken. Daar lopen sinds vrijdag de Lokerse Feesten, een editie waarover de politie een hand vol incidenten meldt. Dit jaar geldt een kordaat anti-drugbeleid met geldboetes die recreatieve gebruikers onmiddellijk mogen betalen. Zaterdag kregen vijf festivalgangers zo een minnelijke schikking, vrijdag één.

De Lokerse kermisweek kende voorts enkele gevallen van alcoholmisbruik, wildplassen en klein vandalisme. Vrijdagnacht meldde een 36-jarige vrouw een incident ter hoogte van de Durmedijk waarbij een man haar tussen de benen greep. Ze kon ontkomen.

Zondag kwam het tot een kleine vechtpartij aan het station van Lokeren. Twee personen werden opgepakt, een 21-jarige werd bestuurlijk aangehouden. Later werden nog eens twee personen opgepakt aan een café, een daarvan moest korte tijd doorbrengen in een politiecel.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees