Elise Mertens doet vertrouwen op voor clash met Serena Williams: "Hoop dat ik een goed figuur kan slaan"

Elise Mertens doet vertrouwen op voor clash met Serena Williams: "Hoop dat ik een goed figuur kan slaan"

Foto: EPA-EFE

"Dit is goed voor het vertrouwen", reageerde Elise Mertens (WTA-20) nadat ze de Wit-Russische Aliaksandra Sasnovich (WTA-46) in Toronto (2,83 miljoen dollar) in de eerste ronde met 3-6, 6-3 en 6-1 verslagen had. "Vorige week in San José voelde ik me helemaal niet goed. Deze eerste zege op hardcourt doet deugd."

"Sasnovich startte heel sterk en had aan een break genoeg om de eerste set te winnen. Het kwam er dus op aan om mijn service niet meer af te staan. Ik ging ook directer spelen, want als ze de bal goed raakte, was er niet veel aan te doen. Ik viseerde haar forehand en kwam vaker naar het net. Dat lukte prima."

In de tweede ronde staat de 23-jarige Limburgse tegenover voormalig nummer een van de wereld Serena Williams (WTA-10). De 37-jarige Amerikaanse heeft 23 Grand Slams op haar palmares. De Rogers Cup, die afwisselend in Montral en Toronto gespeeld wordt, won ze in 2011, 2011 en 2013.

"Ik hoop dat ik tegen haar een goed figuur kan slaan", zegt Mertens. "Het is een immense kampioene. Sowieso wordt het een moeilijke match. Ze heeft enorm veel ervaring en speelde pas nog de finale in Wimbledon. Uiteraard hoop ik wel op een goede match en hoop ik ook dat ik win, maar evident zal dat niet zijn. Ik ga proberen er een fijne match van te maken. Het wordt een mooie ervaring."

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.