“Spookparlementsleden” zonder loon wachten wanhopig op Brexit: “Ik ben een paradox”

“Spookparlementsleden” zonder loon wachten wanhopig op Brexit: “Ik ben een paradox”

Miriam Lexmann Foto: Facebook

Miriam Lexmann hoopt hartstochtelijk dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie snel verlaat. Desnoods zelfs zonder deal, ook al is ze van mening dat dat een economische ramp wordt. “De Slovaakse media noemen het de ‘Lexmann-paradox'. Ik ben een paradox.”

De Slovaakse Lexmann is één van de Europese parlementsleden die momenteel geen loon krijgt, omdat ze moet wachten tot het Verenigd Koninkrijk de EU heeft verlaten. Pas dan worden 27 van de 73 Britse parlementszitjes herverdeeld onder Europese landen die momenteel ondervertegenwoordigd zijn.

Lexmann werd in mei verkozen, toen het er nog naar uitzag dat het Verenigd Koninkrijk de EU op korte termijn zou verlaten. Maar sindsdien is de Brexit nog maar eens op de lange baan geschoven, en moeten Lexmann en 26 parlementsleden in dezelfde situatie wachten.

“Het is een vreselijk gevoel”, aldus de Slovaakse die onbetaald verlof nam als directeur van een ngo. Sinds haar verkiezing is Lexmann volgens de Slovaakse wet formeel een politica, zodat ze niet kan werken voor politiek neutrale organisatie. Maar ze wordt nog niet betaald, omdat ze evenmin al Europees Parlementslid is. Maar verrassend genoeg is de vrouw desondanks nog altijd tegen een vertrek van de Britten uit de Europese Unie. “Ik was altijd een tegenstander. Waarom zou ik dan nu voor zijn?”

Corrigeer

MEER NIEUWS